SEO szövegírás

Amikor a weblapod folyamatosan neked dolgozik

A keresőoptimalizálás, avagy marketinges berkekben SEO (Search Engine Optimization) rövidítéssel emlegetett online marketing eszköz legfontosabb célja, hogy a keresőmotorok találati listáján (élen kedvencünkkel, a Google-val) honlapunk minél jobb helyezést érjen el. Mindezt organikusan, vagyis anélkül, hogy egyetlen forintot is áldoztunk volna hirdetésre.  Ha nagyon egyszerűen szeretnénk összefoglalni: honlapunk felhasználóbarát mivoltával és a hatékonyan elhelyezett, releváns kulcsszavakkal ingyen látogatókat szerezhetünk.

Hosszútávú befektetés a kulcsszavak erejével

A keresőoptimalizált honlap megtérülő befektetés, de nem azonnal. Korántsem szabad elhinni, hogyha koncepció nélkül teledobáljuk a weboldalunkat kulcsszavakkal, akkor egyből a találati listák dobogójára kerülünk. Sőt, ez akár a vesztünket is okozhatja és meg sem állunk a ranglista 100. helyéig. A Google keresőrobotjai okosak, és ha nem az ízlésüknek megfelelő tartalommal találkoznak, akkor akár szórólapozhatnánk is, az több eredményt hozna. A türelem rózsát terem. Vagy inkább SEO-csokrot.

SEO-csokor

Képzeljük el a honlapunkat, mint egy csokor virágot. Ha egyetlen egy szál virágból állna, azt mondanánk rá, hogy igen szép, szép, de hát mégis csak egy szál virág. Ha hozzá teszünk még két virágot, amik esetleg már más színűek és hozzákötünk egy kis rezgőt, meg tujaágat, már mutatósabbnak tűnik. Ha pedig még 2-3 szál virágot mellé rakunk, kidíszítjük levelekkel selyempapírba csomagoljuk és szalaggal megkötjük, akkor szívest örömest visszük bárkinek ajándékként. Ez a SEO-csokor. Minél több „virágot” kötünk ebbe a csokorba, annál hamarabb vevőre talál a kreációnk. És a virágok:
  • Megfelelő kulcsszavakkal ellátott webszöveg, termék- vagy szolgáltatás leírás 
  • Releváns, minőségi tartalom (cikkek, szakcikkek, blog)
  • Weboldal technikai minősége (sebesség, felhasználóbarát kezelhetőség, mobilra optimalizált felület)
  • Linképítés („online kapcsolatépítés”: hivatkozások a honlapodra szakmailag értékes, megbízható weboldalakról)
A fentieken kívül még számos olyan finomhangolás létezik a SEO világában, amellyel akár már virágkarneválra is benevezhetnénk a csokrunkat. De nem az idei évibe… Ne csüggedjünk, ha a számok nem mutatnak azonnali növekedést. Mivel ez egy ingyenes módszer, a Google keresőrobotjainak idő kell, amíg felfedezik a honlapunkat és rájönnek, milyen értékes tartalmat nyújtunk vevőinknek.  Persze, ha sürgős a dolog, a Google Ads és Analytics segítségével adhatunk a vállalkozásunknak egy kis löketet.

SEO-csokrot szeretnék!